Gmail aplikacija opet dostupna na App Store-u

Gmail aplikacija za iOS ponovno je dostupna na  App Store-u. Prema pisanju oficijelnog Gmail bloga aplikacija koja je prije 2 sedmice postavljena na App Store nažalost sadržavala je bug i zbog čega je bila uklonjena s App Store-a. Bilo je problema s notifikacijama, ali problem je riješen i aplikacija je ponovno vraćena na App Store. Za pregled mogućnosti Gmail aplikacije za vaš iPhone, iPad ili iPod touch posjetite ovaj link.

U kratkom vremenskom periodu nakon objavljivanja aplikacije primljen je veliki broj korisnih povratnih informacija i zahtjeva za nove mogućnosti. To je uključivalo mogućnost podrške za rad s više korisničkih računa, poboljšanje notifikacija i potpis mobilnog uređaja.

Iz Google-a kažu da su tek krenuli s razvojem Gmail aplikacije za iOS i da će se potruditi da što prije objave novu verziju s gore navedenim mogućnostima, ali i mnogim drugim.

Da biste koristili aplikaciju potreno je da  skinete s App Store. Korisnici koji su instalirali aplikaciju objavljenu drugog novembra potrebno je da je deinstaliraju, ili odjave (logout) s stare aplikacije prije instalacije nove.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.