Top 8 aplikacija za Windows 8-icu

Consumer Preview verzija Windows 8-ice je konačno dostupna, i preuzeta je više od milion puta za samo 24 sata od izlaska. Jedna od glavnih karakteristika Windows 8-ice je njen pojednostavljen Metro Interface. Ako ste instalirali Windows 8-icu u nastavku će biti navedeno 8 aplikacija koje biste trebali imati.

1. Soluto

Ako se dobro snalazite sa tehnologijom onda vjerovatno imate mnogo prijatelja koji vam često traže pomoć. Soluto je aplikacija koja će vam to olakšati. Možete instalirati aplikaciju i tako dobiti važne informacije o kompjuteru kojem ‘pomažete’ , bez obzira gdje se nalazi, da li u drugoj državi ili je čak isključen.
Soluto se može koristiti besplatno sa čak 5 kompjutera.

2. mSecure

mSecure ima jednostavan cilj, a to je da vam pomogne upravljati sa vašim brojnim password-ima. Aplikacija koristi 256-bitnu Blowfish enkripciju i nudi vlastite prijedloge za upravljanje korisničkim imenima, password-ima, accountima i svim potrebnim sitnicama.

3. Evernote

Evernote je vaša notepad aplikacija: tu možete zabilježiti sve što vam padne na pamet, snimanje zvuka ili fotografija koji želite spremiti za kasnije. Vaš Evernote account će se  prilagoditi Windows 8 uređajima, kao što su iOS ili Android Smartphone i iOS ili Android tablet.

4. SkyDrive

SkyDrive je vlastiti oblak za dokumente, bilješke, fotografije i video. Premještanjem datoteka u SkyDrive one će vam biti dostupne sa bilo kojeg web-preglednika, bilo gdje u svijetu. A kada je riječ o dokumentima možete ih pregledati, uređivati i dijeliti koristeći Office Web App.

5. News Republic

News Republic je jedan od najpopularnijih reader-a za čitanje vijesti. Najvažnije je da on vijest sam filtrira i naglašava ključne riječi. Na taj način ne morate pregledati sve vijesti da biste došli do onoga što vas zanima. I na kraju ako vam se sviđa neka od vijesti lako je možete podijeliti sa prijateljima preko Facebook-a ili Twitter-a.

6.AT&T Communication Manager

Dosta vam je potrage za Wi-Fi vezom? Umjesto toga koristite AT&T mobilnu rasprostranjenu mrežu za spajanje na internet. AT&T Communication Manager je softverski program koji vam pruža brz bežični internet tako da možete ostati u kontaktu.

7.SigFig

SigFig je aplikacija za upravljanje cjelokupnim investicijama. Ne samo da vam pruža savjet o tome kako izbjeći troškove, koje investicije treba izbjeći a koje prihvatiti, nego ima i ploču za pregled svih investicijskih udjela na jednom mjestu.

8.Elements

Elements je aplikacija koja vam omogućava da uvijek budete u toku sa meteorološkim prilikama, tako da se možete njima i prilagoditi te biti uvijek spremni za neprilike.

Izvor: infoworld.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi