iOS 5.1 je stigao

Tokom održavanja događaja na kojem je predstavljen novi iPad. Apple-ov CEO Tim Cook je rekao da će od danas biti dostupan i update na 5.1 verziju iOS-a za postojeće uređaje.

Kada se tek pojavio novi iPhone korisnici su se žalili na veliku potrošnju baterije. Apple je priznao da je problem s baterijom nastao zbog greške na iOS 5 operativnom sistemu. 5.1 verzija iOS-a nam, između ostalog,  donosi duži vremenski period trajanja baterije.

Pored ovog poboljšanja tu je i niz drugih novosti. Kao što se očekivalo od sada Siri podržava i japanski jezik. Ako puno koristite kameru na vašem iPhone-u ili trebate nešto brzo uslikati od sada vam je i to olakšano. Shortcut (prečac) za kameru je sada vidljiv na Lock Screen-u od iPhone-a 4S, iPhone 4, iPhone 3GS i iPod touch (četvrte generacije). Također je dodana opcija brisanja slika s iCloud Photo Stream-a.

U novi update uključen je i redizajn Camera aplikacije za iPad, kao i glasniji i čišći zvuk prilikom gledanja filmova na iPad-u.

Izdvojili smo samo najbitnije novosti koje nam donosi ova verzija iOS-a. Da li ste testirali iOS 5 operativni sistem i kakva su vaša iskustva s njim?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.