Potvrđeni sigurnosni software za Windows 8

MS Windows 8 zvanično izlazi 24. oktobra 2012. godine. Kako bi krajnji korisnici već imali uvid u sigurnosni software koji će biti podržan i optimiziran za novi operativni sistem, AV-Comparatives je kreirao listu kompatibilnih produkata. U nastavku slijedi popis sigurnosnog software-a koji je podlegao testu kompatibilnosti, sprovedenog od strane AV-Comparatives. Test se bazirao na to, da li se produkt može instalirati na Windows 8, da li sigurnosne pojedinosti rade ispravno, stabilnost aplikacije pod stres testom i naravno, da li aplikacija radi ispravno.

Naravno, ukoliko krajnji korisnik ipak otkrije potencijalni problem ili propust, može kontaktirati AV-Comparatives putem kontakt forme sa detaljnim informacijama o propustu/problemu.

Autor

Informatički entuzijast, uživa u muzici i društvu. Studira Informacijske Tehnologije u Mostaru i polako ali sigurno se približava diplomi. Interesovanja mu teku u pravcu programiranja, no aktivan je i u drugim oblastima IT-a. Veliki fan Star Wars ciklusa te Matrix trilogije.