Windows 8 u problemu i prije finalne verzije?

Istraživanje koje je rađeno na oficijanom forumu Windows 8 pokazuju ne tako sjajnu budućnost sljedećem Microsoftovom OS-u. Više od polovine posjetilaca foruma, tačnije 53% preferira Windows 7, dok je samo 25% glasalo u korist Widows 8. Važno je napomenuti da je spomenuti site posvećen korisnicima Windows 8, pa tako rezultati istraživanja idu na veću štetu novom OS-u.

Na čuđenje mnogih posjetilaca Microsoft je odlučio komentarisati na forumu. Microsoftov glasnogovornik je izjavio: “Windows 8 je najviše testirani operativni sistem do sada i bili smo zadovoljni reakcijom korisnika tokom procesa testiranja. Radimo na tome da prelazak na Windows 8 za klijente prođe što bezbolnije . Nadamo se da će ljudi preuzeti i isprobati finalnu verziju Windows 8, a mi smo otvoreni da pružimo povratne informacije o svim našim proizvodima uključujući Windows 8.”

Činjenica je da se ovo istraživanje ne može uzeti u obzor kao relevantan dokaz, jer bi se tamo negdje vani moglo pronaći stotine zadovoljnih korisnika koji su oduševljeni novim Windowsom. Ali činjenica koja sigurno ne ide u korist Microsoftu je da spomenuti forum broji 64.011 registrovanih korisnika. Pitanje je da li uistinu forum posjećuju samo korisnici Windows 8 i koliko su odgovori iskreni. Finalna verzija Windows 8 se očekuje 26. oktobra i do tada ćemo morati da pričekamo reakcije korisnika na novi OS.

Da li ste testirali Windows 8? Kakvo je vaše mišljenje,? Napišite nam u komentarima.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi