Lock screen za Windows po uzoru na Android

Koliko često koristite lock screen na Windows-u? Ukoliko prilikom svakog odlaska od kompjutera ili laptopa, vjerovatno Vam je i dosadilo svaki put ukucavati šifru za logiranje.

Eusing Maze Lock je program čija je namjena da zamjeni ugrađeni lock screen na Windows-u. Ukoliko ste vlasnik nekog uređaja s Android OS-om, onda ste sigurno upoznati s ovim načinom zaključavanja operativnog sistema.

EusingMazeLock1

O čemu je riječ? Eusing Maze Lock nam omogućuje lock screen na Windows-u baš po uzoru na onaj na Android uređajima. Umjesto ukucavanja šifre, potrebno je spojiti kombinaciju koju ste ranije unjeli.

EusingMazeLock2

Pored taba za podešavanje kombinacije kojom ćete moći odključati vaš operativni sistem, imamo tab za podešavanje dodatnih postavki i tab za podešavanje slike lock screen-a.

   EusingMazeLock3          EusingMazeLock4

Eusing Maze Lock je besplatno dostupan za skinuti putem ovog linka, a radi na Windows-u XP, Vista, 7 i 8.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.