Office 2013 za iOS i Andorid očekuje se u martu naredne godine

Microsoft planira da napravi Office 2013 za uređaje koje pokreće Apple-ov iOS i Google-ov Andorid operativni sistem, izjavio je Microsoft-ov Petr Bobek. Aplikacije bi trebale da budu završene do marta naredne godine.

Na konferenciji za novinare koja je održana u srijedu Bobek je izjavio da planiraju napraviti aplikcije za –>Perhaps one of the most exciting games in the world is a casino . Windows Phone, Windows RT, Mac OS, iOS, Android i Symbian.

Lansiranje mobilnih proizvoda također će uključiti novi update za Office Web aplikacije koje će se automatski primjeniti na korisničkim računima. Iako su glasine o iPad verziji MS Ofiice-a već duže aktivne, Microsoft nije htio ni da da potvrdu, ali i da negira nagađanja.

Trenutno ne postoji izvorna podrška za Ofiice datoteke putem iOS uređaja. U saopćenju za javnost kompanija bi trebale početi koristiti Office 2013 u februaru sljedeće godine, dok će Office 365 servisi i drugi Office proizvodi za mobitele biti realizirani u martu 2013. godine.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.