WindowsAndroid – Kako pokrenuti Android 4.0 na vašem računaru s Windows OS-om

Sa programima poput Bluestacks-a bilo je dosad moguće emulirati nekoliko Android aplikacija na Windows sistemu. Zahvaljujući WindowsAndroid-u sada imate mogućnost da pokrenete kompletan Android OS na vašem računaru.

Ovaj program je proizveden od strane SocketeQ firme i donosi vam kompletno Android okruženje na Vaš Windows računar. Upravljanje funkcioniše bez problema i vrši se uz pomoć Vaše tastature i miša, a također su podržani i touch-screen ekrani.

windowsandroid_slika1

WindowsAndroid koristi pri tome prednosti vašeg računara, kao što su kodeci za razne audio i video formate i slično. Nažalost Google Play još uvijek ne prepoznaje hardware i zbog toga ćete aplikacije morati ručno podešavati.

windowsandroid_slika2

S obzirom da se WindowsAndroid ne mora emulisati nego radi interno, sistem svo vrijeme radi veoma brzo.  Time ste u mogućnosti da pokrećete, kako službeno tvrde, sve aplikacije pa čak i 3D igre namijenjene za Android OS. Naravno, od jačine vašeg računara ovise i performanse ovog programa.

Na kraju možemo reći da je WindowsAndroid brz i efikasan način za testiranje Android aplikacija na Vašim Windows sistemima.

WindowsAndroid je besplatan i možete ga preuzeti ovdje.

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.

 1. Mensud says:

  pokušao ovo… javlja
  Current OpenGL version 1.1.0 is too low, 2.000000 expected?
  🙁

 2. Ante says:

  Skini najnovije drivere za svoju graficku karticu, pa pokusaj ponovo 🙂

 3. Mensud says:

  pretpostavio sam, to je to, hvala 🙂

 4. nema na cemu, drago mi je da ti je uspjelo 😉

 5. Mensud says:

  nakon pokretanja browser-a
  ‘app_process.exe has stopped working…’

 6. Nazalost, trenutna verzija programa se jos uvijek bori sa par gresaka. Nadamo se da ce ubrzo izdati novu verziju gdje ce se te greske ispraviti.

Broj komentara: 7, ostavite komentar.