[GALERIJA] Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Google-ovih data centara

Da li vas je ikad zanimalo kako izgleda unutrašnjost Google-ovih data centara? Vjerovatno da. Sada imate priliku da zavirite u unutrašnjost Google-ovih data centra.

Jako mali broj ljudi do sada je imao priliku da uđe u neki od ovih centara. Glavni razlog zašto je to tako bilo je očuvanje sigurnosti i privatnosti podataka korisnika.

Danas po prvi put Google je objavio slike unutrašnjosti svojih data centara, ali i omogućio virtualnu posjetu preko Street View-a.  Za ove petalsandplantsinc.com prekrasne fotografije zaslužan je fotograf Connie Zhou.

Mjesta gdje se nalaze data centri možete pogledati ovdje. U videu ispod prikazana je unutrašnjost centra u Lenoir-u.

Prisjetimo se da je kompanija Google nastala prije 14. godina kao projekat istraživanja tadašnjih studenata Larry Page i Sergey Brin. Kada su počeli s radom imali su jako jeftinu opremu i prostor, a pogledajte šta su izgradili. Svaka čast!

Cijelu galeriju možete pogledati na ovom linku. Uživajte!

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.