Otvoren konkurs za Ericsson Application Awards

Po četvrti put zaredom ove godine je otvoren konkurs za Ericsson Applications Awards. Konkurs će biti otvoren do 28.februara 2013.godine, dok će se proglašenje pobjednika održati u maju sljedeće godine. Prava učešća ove godine ostaruju dvije kategorije. U prvu kategoriju spadaju studenti, a drugu kategoriju obuhvataju mala i velika preduzeća čiji broj zaposlenika ne prelazi 100. Ove godine takmičenje se održava na globalnom nivou sa nekoliko regionalnih takmičenja.

Ericcson vam na ovaj način pruža mogućnost upoznavanja sa App industrijom, dobijanja priznanja za svoj rad i stvaranja kontakata unutar telekom industrije. Tema ovogodišnjeg takmičenja jeste  ” Apps for City Life” (Aplikacije za gradski život) koje prate Ericsson, viziju umreženog društva u kojem je pomoću mobilnosti, cloud-a, aplikacija i usluga sve povezano. Uslov takmičenja jeste razvoj aplikacija na zadanu temu na Android platformi.

Na prošlogodišnjem takmičenju pobjedu je odnijela aplikacija na temu zdravstvene zaštite razvijena u Keniji, a kada je u pitanju kategorija za studente pobjednik takmičenja je bio tim iz Kine sa svojom aplikacijom za slikanje i pisanje. Na prošlom takmičenju nagradu “Tehnologija za dobrobit društva” dobila je Medicinsko-društvena platforma razvijena u Egiptu. Zadnji put na konkurs su se prijavila 143 tima iz više od 50 zemalja svijeta i prijavljena su 242 projekta.

Nagrade se dodijeljuju u obe kategorije, a one iznose :

  • 25.000 eura za prva dva mjesta
  • 10.000 eura za druga dva mjesta
  • 5.000 eura za treća dva mjesta
  • četvrto i peto mjesto dobijaju certifikate

Više o ovom takmičenju možete saznati na ovom linku.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi