Tehnografi

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Ines Lovrić – Chief Editor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.

Kontakt: ines@tehnografija.net
Facebook | Twitter

Adis Ćordić – CoFounder / Head of Design

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies

Kontakt: adis@tehnografija.net
Personal Website | LinkedIn | Facebook

Alma Suljadžić – Executive Editor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi.

Kontakt: alma@tehnografija.net
Facebook

Leila Bošković – Lector

Leila, studentica Književnosti naroda BiH na Fliozofskom fakultetu u Sarajevu. Zaljubljenica je u književnost i glumu. Osim toga, bavi se kreativnom izradom nakita i odjeće. Komunikativna je i perfekcionista.

Kontakt: leila@tehnografija.net
Facebook

Saradnici:

Edin Ćenanović – CoFounder

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.

Kontakt: edin@tehnografija.net
Blog | Facebook | Twitter | Google+

Armin Ališić – CoFounder

meInformatički entuzijast, uživa u muzici i društvu. Studira Informacijske Tehnologije u Mostaru i polako ali sigurno se približava diplomi. Interesovanja mu teku u pravcu programiranja, no aktivan je i u drugim oblastima IT-a. Veliki fan Star Wars ciklusa te Matrix trilogije.

Kontakt: armin@tehnografija.net
Facebook | Twitter

Mustafa Mašetić

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.

Kontakt: mmasetic@gmail.com
Web | Facebook | Twitter

Adnan Vrbić

Student je Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer voli da čaprka po hardveru. Što se tiče interneta u globalu ništa mu nije strano. Voli da provodi vrijeme sa dragim osoboma, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.

Kontakt: adnan.vrbic@gmail.com
Facebook | Twitter

Ante Maričić

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.

Ognjen Koprivica

Ognjen je student Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu i jedan od Microsoft Student Partnera u BiH. Veliki je tehnološki entuzijast, koji voli da slobodno vrijeme provodi prateći najnovija dešavanja iz tehnološkog svijeta, učenju zanimljivih stvari, ali i u sportskoj rekreaciji, druženju sa prijateljima, dobrom provodu i sl.

Kontakt: ognjen.koprivica@live.com
Facebook | Twitter | Google+

Mesud Krupić

Student informatike, zanima se za sve što ima veze sa informatikom, jako svestran od servisiranja i igranja sa hardverom, preko 3D modeliranja, programiranja, sigurnosti u IT-u, pa sve do podizanja servera i sastavljanja relacionih šema baza podataka, petlja se u sve oblasti i čita o svemu, pa ponešto i pokuša izvesti, a kao što vidite ponekad i piše o nečemu.

Kontakt: ssvm182@msn.com
Facebook | Twitter

Darko Riđić

Zaljubljenik u programiranje, 3D modeliranje i naučnu fantastiku. Četvrti razred srednje škole i namjerava upisati FIT u Mostaru. Slobodno vrrijeme provodi usavršavanjem programskih jezika i većinom sa prijateljima.

Kontakt: darko.web.developer@gmail.com
Web | Facebook

Ivan Popović

Student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Veliki ljubitelj pisane riječi i zaljubljenik u IT svijet. Voli da čita i piše, a stilovi se kreću od umjetničkog pa sve do naučnog. Uživa u sportu i učenju zanimljivih stvari.

Kontakt: ivanpopovic888@hotmail.com
Facebook | Twitter