Jedan dan bez interneta!

Projekt Reconnect vas 2. septembra izaziva da čitav dan provedete bez interneta, i to tako što ćete sve svoje uređaje koji su povezani na internet isključiti, izaći iz kuća, i ‘učestvovati u pravom svijetu’.

Cilj projekta je podsticanje ljudske kreativnosti, i to one kreativnosti koja ne zahtjeva konekciju na internet. Apsolutno je nebitno da li ćete nešto raditi sami ili u timu. Evo samo nekoliko ideja: pravljenje fotografija (i to ne da ih nakon slikanja upload-ate na Instagram), crtanje, pisanje ili organizovanje flash moba.

Organizatori pozivaju sve učesnika da se ‘zakače’ opet 3. semtebra i sve svoje kreativne uradke upload-aju na Facebook stranicu projekta.

Pitanje je koliko ljudi bi stvarno izdržalo i jedan dan bez interneta, posebno čitaoci Tehnografije su ugrožena vrsta, kojoj bi sigurno malo ‘offline-a’ dobro došlo 🙂
Imate li kreativnih ideja o tome kako provesti jedan dan bez interneta, nebitno da li je to idividualno ili u timu. Recite nam u komentarima.

[slika: flickr / Bilal Kamoon]

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.