Freelancer.com se širi

Freelancer.com je servis koji je osnovan 2004.godine, a prema posljednjim podacima ova stranica broji preko 5.1 milion registrovanih korisnika iz svih dijelova svijeta. Korisnicima je do sada isplaćeno 656.773.000 dolara za 2.658.489 odrađenih projekata. Freelancer.com je najveća i najpopularnija stranica ovog tipa koja ima tendenciju rasta što je upravo dokazala kupivši vWorker. vWorker je također stranica koja pruža slične mogućnosti kao i Freelancer.com. Sa sjedištem u Tampi, Florida, vWorker ima preko 2.5 miliona korisnika širom svijeta kojima je do sada isplaćeno preko 139 miliona dolara za 1.300.000 odrađenih projekata.

Osnovan 2001. godine od strane Ian Ippolitoa prvobitno kao rent a Coder, a stranica je bila jedna od prvih ovakvog tipa u svijetu. Veoma brzo je razvila nevjerovatnu reputaciju za privlačenje kvalitetnih programera, te se razvija nevjerovatnim tempom. Od dotadašnjeg baziranja prvenstveno na programiranje i IT poslove, 2010. godine stranica se proširuje i nudi veći izbor radnih kategorija uključujući grafički dizajn, pisanje i još mnogo toga. Da bi se prilagodila novom tržištu stranica je promjenila naziv u vWorker (virtualni radnik).

“Neizmjerno sam zadovoljan suradnjom sa vWorkerom, koji ima apsolutno najbolju reputaciju u industriji po izvozu najboljih programera”, rekao je Matt Barrie, izvršni direktor Freelancer.com.
Vlasnik i osnivač vWorkera je naglasio:

“Mi smo veoma uzbuđeni zbog saradnje sa globalnim liderom. Naši viskokvalificirani korisnici će sada moći povećati svoju zaradu imajući pristup većem izboru projekata, a naši poslodavci će moći iskoristiti raznovrsnost vještina za bolje odrađen projekat.”

Iz Freelancer.com najavljuju da će registrovani korisnici sa vWorkera automatski biti prebačeni u bazu podataka na Freelanceru zajedno sa svojim profilima, dosadašnjom reputacijom, porukama, isplatama poslodavaca, aktivnim i prošlim projektima. Uvjeti sporazuma još uvijek nisu poznati, ali se predpostavlja da je suranja vrijedna više miliona dolara.

Izvor:

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi