Welcome to Office 15

Informacije o Office 15 sistemu polako izbijaju na površinu zadnjih nekoliko sedmica. WithinWindows.com je objavio video pod nazivom ‘Welcome to Office 15’ na kojem je prikazan uvid u način funkcionisanja Office-a. U videu se naglašava da će vaš sadržaj biti bilo gdje i bilo kada (‘ It goes, wherever you go’ ).

Prije nešto više od dva mjeseca PJ Hough, korporativni predsjednik za upravljanje programom Microsoft Office grupe izjavio je da je Office 15 do sada najambiciozniji poduhvat u pogledu Office-a.
Također, izjavio je da će biti omogućeno ažuriranje cloud servisa, kao i mobilnih i PC korisnika za Office, Office 365, Exchange, SharePoint, Lync, Project i Visio.

 

Kratki pregled

Instalacija Office 15 izgleda slična onoj od Office 2010.

Gledajući instaler, velika promjena je ta što sada postoji Microsoft My Site Documents opcija, koja će zamijeniti SharePoint Workspace. Također Lync je sada obavezan dio instalacije.

Instalacija traje par minuta i zahtjeva reboot, kao i Office 2010.

Na screen shotovima ispod možete vidjeti kako je Microsoft ostavio više bijelog prostora, i koristi par linija da bi se korisnik mogao više fokusirati.

 

 

Izgleda da je ribbon menu sklonjen ili sakriven. Možda Microsoft ne želi da Office 15 predstavi sa tavkim korisničkim expirienceom. Microsoft nije dao puno detalja o Office 15, ali ipak možemo vidjeti da je on vizuelno drugačiji, dosta drugačiji.Najavljeno je da će korisnici biti u mogućnosti da isprobaju beta verziju Office-a 15 pred kraj ljeta, kada postane javno dostupan.
Da li objavljeni video najavljuje brži izlazak Office-a 15 ostaje da se vidi.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi