Kineska kompanija UMI povećala konkurenciju

Kineska kompanija UMI je predstavila svoj novi pametni telefon. Poslije UMI X1 tu je i UMI X2, telefon koji je najavio novu eru ove kompanije. UMI kao svog glavnog konkurenta, bar do sada, vidio je u indijskom Micormax-u. Pogledavši specifikacije i sve ono što nam nudi UMI X2, njegov indijski rival mora dobro da se potruditi kako bi ostao dominantan na svom tržištu.

Šta je to izdvojilo Umi X2 od srednje klase pametnih telefona? Nije potrebno zamaranje da se to ne primjeti i na prvi pogled. Veoma lijep dizajn sa displejom (IPS Retina) od 5 inča, koji raspolaže „ultra-high” rezolucijom od 1920×1080 piksela uz pikselizaciju od 441 piksel po inču. Kao zaštita ovom kvalitetnom displeju koristi se druga generacija  “Corning Gorilla Glass”-a. Uz sve ovo debljina telefona je svega 8,9mm i on savršeno leži u ruci.

 

Da se ne bi samo bazirali na dizajnu i displeju, za koje je kvalitet neosporan zavirimo malo i u unutrašnjost ovoga telefona.  Njega pokreće “MediaTek MTK6589 1.2Ghz quad-core” koji je podržan sa odličnih 2GB RAM memorije. Čip je baziran na Cortex-A7 arhitekturi, pa tako troši i dosta manje energije za svoj rad. Interna memorija mu je 32 GB, što je odlična zaliha i moći će zadovoljiti sve potrebe. Što se tiče kamere UMI ni tu nije podbacio. Prednja kamera je 3MP, dok primarna kamera sadrži 13 MP. Da je kamera više nego dobra, pokazuje to što može da pruži “Ultra-high” rezoluciju i kod slika, ali i kod snimanja video zapisa.

Opet, ovdje ne staje priča. Ovaj ljepotan sadrži i bateriju od 2500 mAh kao i “Dual network – dual standby”, tj. podržava dvije sim kartice istovremeno. Ovo nas opet dovodi do zaključka da je kineska kompanija mislila na svaki aspekt. Telefon radi na Android 4.1 Jelly Bean OS, koji će moći da se update-uje na Android  4.2.

Jedna od najboljih vijesti za buduće kupce ovoga pametnog telefona je njegova cijena. Navikli smo da se telefon sa ovakvim specifikacijama kreće oko 500€, pa čak i preko. Pored svega brilijantnog što nam nudi UMI X2 će koštati svega 185€.

Autor

Student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Veliki ljubitelj pisane riječi i zaljubljenik u IT svijet. Voli da čita i piše, a stilovi se kreću od umjetničkog pa sve do naučnog. Uživa u sportu i učenju zanimljivih stvari.