Uvijek u pokretu sa novom Sony VAIO serijom E 11

Kompanija Sony predstavila je novi VAIO prenosivi računar serije E, koga odlikuje  snaga da sa lakoćom rješava sve komplikovane zadatke čak i dok ste u pokretu. Najnoviji član Sony porodice, izuzetno prenosivi VAIO računar serije E 11, posjeduje prepoznatljivi ‘wrap-around’ dizajn sa zaobljenim ivicama, poput svog većeg i starijeg „rođaka“ iz serije E 15.

Prenosivi računar dijagonale 29,4 cm (11 inča) je idealan za studente, strastvene korisnike društvenih mreža i sve ostale kojima je neophodno da budu u pokretu, a da pri tome ne gube na kvalitetu i performansama računara.

VAIO E11_fotografija 02

Uprkos maloj veličini, VAIO računar serije E 11 je napravljen da vas i dobro zabavi. Zahvaljujući AMD Dual-Core procesoru serije E2 APU i AMD Radeon™ HD 7340 grafičkoj kartici, ovaj računar donosi brojne multimedijalne mogućnosti. xLOUD™ i Clear Phase™ tehnologije omogućavaju online casino savršen i prirodan zvuk bez distorzije, tako da ćete u potpunosti uživati uz omiljene filmove i video igrice. Novi VAIO računar iz serije E 11 posjeduje HD web kameru sa ‘Exmor for PC’ tehnologijom, koja omogućava oštriju sliku prilikom video poziva. Upravljanje dokumentima i fajlovima je olakšano zahvaljujući velikoj touchpad površini osjetljivoj na dodir.

VAIO serija E 11 takođe posjeduje i impresivne mogućnosti povezivanja, uključujući USB 3.0, Bluetooth 4.0 i HDMI izlaze. Novi VAIO može da posluži i kao punjač za pametni telefon. Jednostavno priključite vaš telefon putem USB-a i dopunite bateriju – čak i kada je računar isključen ili u stanju mirovanja.

VAIO E11_fotografija 03

Rapid Wake opcija vam omogućava da budete spremni za rad za samo nekoliko trenutaka, štedeći dragocjeno vrijeme koje se gubi čekajući da se drugi računari pokrenu. Sa baterijom koja traje i do šest sati, imate dovoljno vremena za pisanje, pretraživanje interneta i pregledanje elektronske pošte u toku dana.

 Novi VAIO računar serije E 11 dostupan je u bijeloj boji.

VAIO_E11_conf

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.