Takmičenje u razvoju Windows Phone aplikacija za studente

Približava se i četvrti FIT Coding Challenge sa novom takmičarskom kategorijom – razvoj Windows Phone aplikacija. Organizirano od Fakulteta informacionih tehnologija u Mostaru. Ove godine mogu učestvovati studenti sa bilo kojeg fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

Da bi učestvovali u Windows Phone dijelu takmičenju, neophodno je da do 5. maja tekuće godine izvršite prijavu projekta putem online forme te u prijavi ukratko (do 1.000 znakova) opišete svoj projekat, odnosno aplikaciju.

Odmah nakon prijave, možete početi sa procesom razvoja aplikacija, dok je finalnu verziju neophodno poslati organizatoru takmičenja na e-mail najkasnije do 5. juna 2012. godine u obliku .xap datoteke (application deployment package).

Detaljna pravila Windows Phone takmičenja možete pronaći na stranici takmičenja, dok alate neophodne za razvoj možete preuzeti ovdje.

Za potrebe takmičenja, jedan učesnik ili tim, može prijaviti više aplikacija, no samo jedna će biti nagrađena. Kada su u pitanju nagrade, za prvi tri mjesta u Windows Phone takmičenju su obezbijeđeni Windows Phone telefoni, dok će detalji o nagradama biti objavljeni naknadno.

Ono što je bitno naglasiti jeste i da će svaka dovršena Windows Phone aplikacija biti objavljena na Windows Marketplace besplatno, a što je ujedno i uslov za preuzimanje nagrade.

Autor

Zaljubljenik u programiranje, 3D modeliranje i naučnu fantastiku. Četvrti razred srednje škole i namjerava upisati FIT u Mostaru. Slobodno vrrijeme provodi usavršavanjem programskih jezika i druženjem sa prijateljima.