Tvitomanija

Tvitomanija je prva lokalna konferencija posvećena samo Twitter-u. Održavaće se 15 i 16 novembra u Beogradu pod generalnim potkroviteljstvom Telekoma Srbije, mts-a, AIK Banke i Comtrade-a.

Primarni cilj Tvitomanije je promocija Twitter-a kao komunikacijskog kanala i sredstva za upoznavanje i druženje s novim ljudima. Kako sami kažu:
[quotes]Ovim dvodnevnim druženjem planiramo da obeležimo godinu u kojoj je Tviter postao opšteprihvaćen alat u svakodnevnom životu, u najrazličitijim situacijama; brzom izveštavanju, uspostavljanju dvosmerne komunikacije između političara i naroda, između poznatih ličnosti i publike. Počeli smo da kreiramo svoja okruženja, da pratimo zanimljive ljude, kritikujemo i hvalimo brendove na mreži, brzo javljamo kada se nešto desi, pomažemo jedni drugima.[/quotes]
Prijava je besplatna, a prijaviti se možete ovdje (morate imati Twitter nalog :)).
Pokretač tvitomanije je Zoran Torbica, osnivač Snajpera i dugogodišnji internet poduzetnik.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.