Završena je prva CEO konferencija

Protekli vikend je bosanskohercegovačku startup scenu obilježila CEO konferencija koja se održavala na sarajevskom Ekonomskom Fakultetu, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC). Sama konferencija je trajala dva dana, gdje su učesnici mogli slušati razna predavanja te pričati sa poslodavcima i uspješnim ljudima iz regiona.

Na prvom danu konferencije poslodavci su imali svoje štandove na tzv. Career Start Up-u gdje su im prilazili učesnici koji žele zaposlenje. Tu su mogli dobiti informacije od firmi i razne upute kako i gdje se prijaviti za posao kod istih. Kraj toga uporedo su još tekla i neka druga dešavanja, kao što su Start-Up finale i Coffee with…
Drugi dan je bio kompletno rezervisan za predavanja i njene predavače. Na jednom mjestu ste mogli čuti mnogo zanimljivih predavanja od strane izvanrednih predavača. Fokus ovih predavanja je bio da predavači ispričaju svoje uspone, padove i uspješne priče koje su ih pratile tokom karijere. Ono što se protezalo kroz svako predavanje je fokus, odnosno ustrajanost u nekoj ideji i volja da se istraje i izdrži do kraja. Svi predavači su održali inspirativne govore i publika je reagovala sa oduševljenjem.

Na samom kraju konferencije je također i premijerno na prostoru Bosne i Hercegovine emitovan film ‘The Startup Kids’, koji govori o internet startupima troje mladih ljudi i njihovom poduzetničkom putu.
Ispod crte, CEO konferencija je bila jedna jako dobro oraganizovana i osmišljena konferencija, koja je, u najmanju ruku, učesnike natjerala na razmišljanje i neke buduće planove o pokretanju sopstvenog biznisa.
Dio atmosfere možete vidjeti u galeriji koja slijedi:

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.