Želite naučiti nešto novo o preduzetništvu? Posjetite ovogodišnju CEO konferenciju

Da je preduzetništvo zaživjelo kod nas pokazuju razni događaji i konferencije,koje se dešavaju kod nas u zadnje vrijeme. Jedna takva konferencija će se 24. i 25. maja održati na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu. Riječ je o CEO (Career and Enterpreneurship Opportunities) konferenciji, koja ima za cilj da podstekne studente/učesnike da se udružuju i razvijaju poslovne, socijalne i marketing mreže, u cilju stvaranja konkretnih biznisa, što jača potencijal njihove samozapošljivosti. Realizuje je Centar za preduzetništvo i upravljanje znanjem uz pomoć Career centra i MIT centra.

Sama konferencija je podijeljena u nekoliko dijelova. Career Start Up, što je neka vrsta berze rada gdje će učesnici imati priliku predstaviti se poslodavcima kojima se potrebni uposlenici. WANTED: Million Dollar Employee, je svojevrsno takmičenje u kom će učesnici moći pokazati svoje sposobnosti. U ovom slučaju će poslodavci ići od ‘štanda do štanda’ kako bi odabrali najboljeg uposlenika. Treći dio konferencije je Start Up Finals, u kom će se odlučiti koji najbolji studentski projekt će dobiti finansijsku podršku. Coffee with CEO je dio konferencije gdje će učesnici imati priliku razgovarati sa najuspješnijima iz regije. Tu će moći razmjenjivati iskustva i zadnja, a također i pitati za korisne savjete.

Ovo je svakako još jedna odllična prilika za perspektivne mlade studente koji žele napraviti nešto više od svoje karijere ili čak pokrenuti sopstveni biznis.
Prijave traju do danas, stoga požurite i osigurajte sebi mjesto.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.