Završio prvi stručni seminar studenata tehnike Europe u Mostaru

Studentska organizacija BEST Mostar je uspješno završila organizaciju prvog do sad inženjerskog seminara za studente iz zemalja Europe i tako ispunila i posljednji uvjet za prijem u punopravno članstvo europske studentske inženjerske organizacije BEST.

Naime, u periodu od 10 – 18. 05. ove godine, mladi mostarski studenti, članovi organizacije BEST Mostar su bili domaćini za 22 učesnika u ovom seminaru.

Haris Hadžiahmetović, glavni organizator projekta, ističe kako su organizatori akcenat stavili na akademske aktivnosti, ali da je posebno zadovoljan jer nisu u drugi plan stavili obilazak kulturnih, historijskih, prirodnih te zabavnih sadržaja koje nudi naša prelijepa država.

Iz ove organizacije ističu kako su itekako zadovoljni samom kvalitetom akademskog dijela seminara, jer kako kažu, imali su tu čast da glavni profesor na seminaru bude jedan od vodećih stručnjaka iz ove oblasti, doc. dr. Jasmin Azemović, profesor i dekan na Fakultetu Informacijskih Tehnologija.

Nermina Baljić, predsjednica BEST-a Mostar kaže da je najsretnija zbog činjenice da je svaki dan projekta logistički izveden bez ijedne greške, što dokazuje kolika je u stvari snaga ove mlade organizacije i koliko puno mogu postići mladi ljudi u BiH te da sada za nju nema sumnje da će BEST Mostar u novembru ove godine postati punopravni član “europske inženjerske porodice”.

Organizatori također napominju da bi bilo gotovo pa nemoguće ovako kvalitetno organizirati projekat bez nesebične pomoći glavnog partnera projekta – Unije Studenata Univerziteta “Džemal Bijedić”, koja je i najzaslužnija za sve uspješno realizirane projekte “BEST Mostara” do sad.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europskog udruženja studenata tehnike – BEST.

To je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja studentima Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Za sami kraj, bitno je istaknut i još jednom činjenicu da je prva i jedina organizacija europskih studenata tehnike u Bosni i Hercegovini ovim projektom ispunila i posljednji od uvjeta za prijem u punopravno članstvo ove europske organizacije koja u 94 europska univerzitetate 34 zemlje Europe broji 4.000 aktivnih članova koji svojim radom utiču na živote preko 2 miliona studenata.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.