Facebook Home za Android

Facebook je, napokon, predstavio dugo očekivani Facebook Home za Android uređaje. On će  zamijeniti dosadašnji “Homescreen” sa “Cover Feed”-om, koji će korisniku omogućiti pregled prijatelja, postova, slika, statusa itd. sa Facebook profila na jednom mjestu.

Korisnici će Facebook Home  moći preuzeti od 12-og aprila na Google Play-u. U početku će biti dostupan samo za određene uređaje, među kojima su Samsung Galaxy S4, S III i Note II, kao i za HTC One i One X+. Iz Facebook-a su obećali da to neće biti obična Android aplikacija i da su puno radili da je izdvoje od ostalih.

Facebook Home je integrisan i sa porukama koje vam stižu na Facebook profil, te ćete biti u prilici da vidite sliku pošiljaoca u gornjem desnom uglu, odmah pri primanju poruke. Ovo opcija je poznatija pod nazivom “Chat heads”. Takođe se radilo i na olakšavanju sa notifikacijama koje primate.

Autor

Student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Veliki ljubitelj pisane riječi i zaljubljenik u IT svijet. Voli da čita i piše, a stilovi se kreću od umjetničkog pa sve do naučnog. Uživa u sportu i učenju zanimljivih stvari.