Facebook predstavio privatne poruke između korisnika i stranica

Facebook je počeo predstavljati novu mogućnost koja omogućava korporativnim stranicama (eng. business pages) da primaju privatne poruke od svojih korisnika. Nova mogućnost, koja je za sad aktivirana samo adminima u Aziji, će omogućiti još bolji odnos kompanija i krajnjih korisnika.

Konverzacija mora biti započeta od strane korisnika, ali kad se kontakt jednom uspostavi otvoren je i jednoj i drugoj strani. Jedan od negativnih efekata ove vrste komunikacije bi mogao biti spor rast stranica.

Kada korisnici ostavljaju komentare, dijele neki sadržaj stranice sa svojim prijateljima i like-aju određene stvari, stranice jednostavno postaju vidjljivije i veća je mogućnost da će ih više ljudi pratiti. Dakle, više privatnih poruka znači manje komentara, što automatski slabi i ‘vidljivost’ stranice na Facebook-u. Ostaje samo da vidimo u kom smjeru će se ovo razviti i kako će biti prihvaćeno od strane korisnika.

Ovako nova mogućnost izgleda:

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.