Pratite uživo Olimpijske igre na Facebooku

Postoji mnogo ljubitelja sporta (u ovom slučaju riječ je o Olimpijskim igrama 2012), koji neće biti u mogućnosti otići do Londona i pratiti ih uživo. Iz Facebooka su izgleda svjesni te činjenice, te su napravili stranicu posvećenu sportistima i ljubiteljima sporta. Ovo je veoma zanimljiv i mnogima koristan Facebook projekat. Ovde ćete moći pratiti sva dešavanja sa Olimpijskih igara, komunicirati sa drugim fanovima, ostavljati komentare, razmjenjivati utiske i slično. Već sada na stranici možete saznati dosta informacija o sportovima i ekipama koje će učestvovati na takmičenju u Londonu. Također, Facebook se potrudio da na stranici možete saznati dosta o historiji Olimpijskih igara, kao i da ovogodišnje Olimpijske igre budu obilježene kao prva  ‘Socijalna Olimpijada’.

Kada zvanično krenu Olimpijske igre ovde ćete moći uživo pratiti video prijenose sa igara, live stream i statuse sportaša, njihovih trenera kao i svih koji su lajkovali ovi stranicu. Dužnosnici Međunarosnog Olimpijskog komiteta su počeli ovu suradnju sa Facebookom prije 18 mjeseci. Za sada je ovdje aktivno oko 250 sportaša, od njih je 10 hiljada onih koji se nalaze na sajtu. Iako Facebook očekuje veliku podršku i posjećenost stranice neće se kandidovati za reklamiranje. Olimpijske igre ove godine će surađivati i sa ostalim društvenim mrežama ( Google Plus, Twitter, Tumblr…), ali suradnja sa Facebookom kao najpopularnijom društvenom mrežom nosi daleko veći značaj. Službena stranica svakog trenutka broji sve veći broj fanova. Uključite se i vi, probudite sportski duh u sebi, budite u toku, a sve što trebate jeste lajkovati ovu stranicu na svom Facebook profilu.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi