Imate 2 minute? Pogledajte i obrišite pristup nepotrebnim aplikacijama na vašim društvenim mrežama

Sigurno svakodnevno primate nove zahtjeve za igre i aplikacije, naprimjer na Facebook-u. Svim tim igrama i aplikacijama dajete pristup svojim ličnim podacima i privilegije da ‘postaju’ stvari na vaše zidove. Vremenom, ovakve stvari se prilično nagomilaju. Problem je što većina korisnika ne zna gdje ukinuti nekoj aplikaciji pristup vašim profilima na društvenim mrežama.

Izraelskom poduzetniku, Avi Charkhamu, nije bio problem naći ‘gdje ukinuti nešto’, nego mu je problem bilo vrijeme. Jednostavno mu je bilo mrsko klikati kroz razne postavke da konačno dođe do stranice koja mu treba. Smatrajući da mnogi ljudi imaju isti problem, napravio je stranicu MyPermissions.org. Na istoj možete naći direktne linkove do stranica sa dozvolama za osam društvenih mreža.

Odvojite 2 minute svog dragocjenog vremena, i uklonite nepotrebnim aplikacijama pristup vašim društvenim mrežama.

[slika: flickr / paperiaarre]

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.