“100.000 Stars”-Google Chrome nas vodi u Svemir

Google Chrome je u posljednje vrijeme počeo često da iznenađuje sa novim i interesantnima projektima. Prošle sedmice je svojim korisnicima predstavio “Jam with Chrome“, eksperimentalnu web aplikaciju koja vam omogućuje virtuelno sviranje muzičkih ekperimenata sa prijateljima.  Danas nam Chrome nudi mogućnost vizualizacije Mliječnog puta, pa tako  možete da na potpuno novi način upoznate zvijezde koje nas okružuju. Google je podatke i slike skupljao iz velikog broja izvora među kojima se nalazi i NASA i Evropska Svemirska Agencija (ESA).

Ovaj, prije svega edukativni projekat će prvenstveno oduševiti ljubitelje zvijezda, ljubitelje umjetnosti, kao i svakoga ko se oduševljava novim mogućnostima tehnologije, ali i prostransva Svemira. Tako možete da zumirate zvijezde, da ih pojedinačno proučavate, gdje će vam se  klikom na određenu Zvijezdu pojaviti podaci o njoj koje je Google preuzeo sa Wikipedije. Ukoliko ste oduvijek bili zaljubljenik u zvijezde, istraživati možete ovdje, a zatim jednostavnim klikom na “play”  opciju koja se nalazi u gornjem lijevom uglu.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi