Korisni dodaci za Google Chrome

Svima je poznato da Google Chrome iz dana u dan broji sve više korisnika, s toga vam nudimo listu korisnih dodataka za ovaj web preglednik.

Rapportive

Rapportive je besplatan i izvrstan alat za one koji se nalaze u području prodaje, razvoja poslovanja, odnosa sa javnošću i drugim područjima u kojima postoji stalna potreba za održavanjem kontakta sa ljudima. Rapportive je izvrstan jer pruža integraciju sa većinom društvenih mreža, a najbolja je ona sa Twitterom, Facebookom i Linkedinom. Rapportive je u suštini dodatak za Gmail, a spomenute tri mreže povezuje na način da vam u desnom dijelu stranice u realnom vremenu pokazuje sva dešavanja sa Facebooka, Twittera ili Linkedina. Izvrstan za ljude koji rade na takvim mjestima na kojima ne smiju da se loguju na bilo koju društvenu mrežu, ali ipak žele da ostanu u toku. Cilj je pretvoriti Gmail u središnje mjesto za primanje svih notifikacija.

Chrome to Mobile

Omogućuje vam integraciju između vašeg kompjutera i tableta ili smartphonea. Ovo je jednostavan i brz način kako bi se informacije sa kompjutera automatski prenijele na mobilni uređaj.

Email This Page

Kada instalirate ovaj dodatak, na alatnoj traci vam se pojavljuje mala ikona u obliku koverte. Klikom na nju veoma brzo možete da pošaljete nekom link željene stranice.

Web of Trust

Ovo je poznati servis koji pomaže pri identifikaciji potencijalno opasnih stranica. Također, moguće ga je korisiti kao dodatak za Chrome. Nakon instalacije, svaki put kada se nalazite na stranici od koje vam ne prijeti opasnost ikona Web of Trust će postati zelena, dok pri ulazku na potencijalno opasne stranice će se pojaviti jasno upozorenje za opasnost.

TooManyTabs

Ovaj dodatak će prvenstveno pomoći onim korisnicima Chromea koji imaju naviku da prilikom surfanja internetom otvore istovremeno veliki broj stranica. U takvim situacijama veoma je teško snalaziti se među mnogobrojinim tabovima. Ovo proširenje vam nudi lakši pregled otvorenih tabova, upravljanje njima, pa i uvoz tabova iz Firefoxa ( ukoliko istovremeno koristite oba web preglednika ).

Boomerang

Nakon kratke instalacije i pokretanja dodatka, ponuditi će vam se uputstva šta Boomerang ustvari nudi. Ovaj dodatka vam prvenstveno omogućuje namještanje slanja pošte u određeno vrijeme, ukoliko niste u mogućnosti da to lično učinite. Primjera radi, moguće je namjestiti da se određena poruka pošalje za jedan sat, drugi dan ili u neko određeno vrijeme.

Explain and Send Screenshots

Ovo je koristan dodatak za one koji veoma često šalju razne filove putem e-maila ili društvenih mreža.

Session Buddy

Nudi spremanje otvorenih kartica, kako biste kasnije prilikom ponovnog korištenja Chromea mogli nastaviti surfati upravo tamo gdje ste stali.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi