Lista stranica za online gledanje najboljih dokumentarnih filmova

Ukoliko ste ljubitelji dokumentarnih filmova postoji mnogo stranica na kojima možete da pronađete veliki broj najpopularnijih filmova. Neke stranice nude i mogućnost skidanja filmova, ostavljanja komentara i ocjena na film. Pogledajte spisak stranica i sigurno ćete naći nešto za sebe.

Documentaryheaven

Ova stranica nudi kolekciju filmova različitih žanrova. Konstantno se na stranicu postavljaju novi filmovi, tako da možete ostatiti u toku. Stranica je počela sa radom 2009.godine i od tada ovde možete pronaći preko 2100 različitih dokumentarnih filmova.

Top Documentary Films

Ova stranica nudi potpune informacije o svakom filmu i prije samog gledanja, tako da možete odmah da provjerite da li je taj film ono što vas stvarno zanima. Također možete ostavljati ocjenu i komentare na film koji ste pogledali. Filmovi su razvrstani po kategorijama što olakšava potragu za određenim filmom.

Vimeo

Vimeo je osnovan 2004.godine, ali nije odmah doživio veliki uspjeh. Stranica je stekla veliku popularnost zahvaljujući mogućnosti slobodnog postavljanja i dijeljenja filmova. O samoj popularnosti stranice govori činjenica da je u decembru 2011. godine bilo 65 miliona jedinstvenih posjeta, a stranica broji preko 8 miliona registrovanih korisnika.

Freedocumentaries.org

Ovdje možete naći veoma zanimljive dokumentarce koji potiču na razmišljanje, bilo da se radi o filmovima o zdravlju, historiji, životinjama, ratovima, naučnoj fantastici, kao i mnogim drugim temama. Ono što je zanimljivo jeste da su ovdje filmovi podijeljeni po regijama o kojima sami film govori ( afrički dokumentarci, europski, latinoamerički, filmovi Srednjeg Istoka, ruski, filmovi Južne Azije i američki filmovi ). Filmove možete gledati bez registracije.

DocumetaryWIRE

Ovo je još jedna stranica sa mnoštvom filmova, različitih tematika. Pronađite neki za sebe i podijlite svoje utiske na društvenim mrežama, jer vam DocumentaryWIRE to omogućava.

YouTube Free Documentaries

Kao što znate ne tako davno YouTube je omogućio gledanje i postavljanje različitih filmova, pa tako i dokumentarnih. Kolekcija sigurno nije tako velika kao na ostalim spomenutih stranicama, ali nije zanemariva.

Dokumentarci.com

Na kraju i jedna stranica za sve one koji ne vole da se muče oko prevoda. Ovdje možete pronaci preko 500 dokumenatrnih filmova sa prevodom.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi

  1. Zanimljivi se dokumentarci ovde mogu naći, ali ja ipak najviše volim da odgledam dokumentarac na TV-u, ovako me mrzi…..p.s. odlična lista

  2. Filmofil says:

    Ništa nema lepše nego kada dođem sa posla i pustim dobar film, još ako je i slika dobra dupla radost 🙂

Broj komentara: 2, ostavite komentar.