Od sada se na Skype možete logirati pomoću Facebook ili Microsoft korisničkog računa

Windows 8, a s njim i nova verzija Skypea stiže za dva dana. Trenutni korisnici  Mac i Windows operativnih sistema mogu već sada da izvrše ažuriranje. Verzija Skype 6.0 za desktop nudi novi dizajn, ali najveću promjenu čine poboljšana intergracija sa drugim servisima. Korisnici će od sada moći da se logiraju na Skype pomoću Facebook ili Microsoft korisničkog računa. Povezivanje sa prijateljima na Skypeu nikad nije bilo lakše, jer sa unaprijeđenom integracijom uopšte nema potrebe za kreiranjem posebnog Skype računa.

Kada je u pitanju integracija sa Microsoft računom od sada možete da šaljete poruke direktno svim kontaktima na Windows Live Messengeru, Hotmailu i Outlook.com. Skype sa sobom donosi još mnogo novina, a neke od njih su proširenje Skypea sa 6 novih jezika : hrvatksi, srpski, tajlandski, slovenski, katalonski i slovački.  Sa dodanim jezicima  Skype ukupno podržava 38 svjetskih jezika. Zatim Skype je osvježio svoj korisnički interface čineći ga jednostavnijm i manje pretrpanim. Za detaljnije informacije posjetite oficijalni Skype blog.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi