HP omogućava povećanu mobilnost i perfomanse sa novim rješenjima

HP najavljuje nove proizvode, tehonologiju i alatke koji su dizajnirani da pomognu malim i srednjim poduzećima da poboljšaju svoju produktivnost i povećaju uvezanost.

Nova ponuda HP-a za mala i srednja poduzeća sadrži:

  • HP ProBook 400 serija poslovnih prijenosnih računara koja pruža elegantan dizajn, dugo trajanje baterije, dugu trajnost i sigurnosne karakteristike koje odgovaraju poslovnim potrebama.
  • HP 200 serija poslovnih prijenosnih računara pruža neophodne multimedijalne alatke i povezanost kuće i ureda.
  • HP Scanjet Sheet-feed skener i HP LaserJet  i HP Officejet printeri pomažu kompanijama da proaktivno upravljaju njihovim printanjem i skeniranjem u ekosistemu i uštede novac i vrijeme.

Naši korisnici često obavljaju nekoliko poslova unutar kompanija – od rukovođenja do računovodstva i IT-a – i oni zahtijevaju fleksibilne alate visokih perfomansi kako bi mogli kompletirati svoje poslovne zadatke,“ rekao je Ralf Groh, direktor komercijalnog marketinga, printanja i ličnih sistema HP EMEA.  „HP je usmjeren na pružanje tehnologija korisnicima koje su jednostavne za koristiti ali istovremeno poboljšavaju njihove perfomanse i osnažuju naše korisnike, rušeći granice produktivnosti sa mobilnim i moćnim rješenjima.“

HP ProBook 400 serija: Dokazani kvalitet i trajnost susreću elegantan dizajn

HP ProBook 400 serija prijenosnih računara u svom portfoliu ima četiri pouzdana prijenosna računara za mala i srednja poduzeća, koji su dizajnirani za troškovno svjesne korisnike koji žele raditi pametnije bez kompromisa dizajna.  Nude se u dimenzijama ravnih zaslona od 44 cm, 40cm i 33.8cm, sa nizom moćnih procesora iz Intel-a i AMD-a.  Nova serija HP ProBook 400 je do 36% tanja i 18% lakša od prethodne generacije prijenosnih računaraTakođer ima i elegantan omot Meteorite Gray sa aluminijskim detaljima, koji je u skladu sa HP-ovim novim dizajnom DNA, kako bi se kreirano jedinstven izgled, uskladila robna marka i korisničko iskustvo za sva HP rješenja za računare i printere.

HP ProBook 400 serija prijenosnih računara će imati pozitivan utjecaj na mala i srednja poduzeća sa brzom, dugotrajnom produktivnošću putem Solid State Drives i opcijama za povezivanje koja uključuju 4G WWAN, kao i bezbrižnost sa HP Client Security (HP Sigurnost klijenta).  U dodatku, prijenosni računari su spremni za Skype sa odličnim zvukom DTS Sound + za audio i video konferencije.  

 HP 200 serija: Neophodna mobilnost, potpuno opremljeni uz smanjene troškove

Prilagođena potrebama malih i srednjih poduzeća, HP 200 serija prijenosnih računara nudi veličinu zaslona od 39.6cm sa nekoliko bežićnih mogućnosti i snažnim procesorima iz Intel-a i AMD-a.  Dizajnirani su za jednostavno korištenje i kreiranje sadržaja, te upotrebu na radnom mjestu ili kod kuće, dok izdržljiv omot pomaže u zaštiti prijenosnog računara bez obzira na lokaciju.

Od obuka do prodajnih prezentacija, HP 200 serija donosi prava korištenja visokokvalitetnih multimedijalnih programa sa već instaliranim softverom i pogodnostima.  Korisnici ga mogu spojiti na velike HD zaslone putem HDMI portova dok Altec Lansing zvučnik osigurava izvanredno iskustvo slušanja.

HP-ova ispisna rješenja za povećanje produktivnostii  niže troškove

Nova HP-ova  ispisna rješenja kombinuju efikasnost i jednostavno upravljanje sa potporom korisnicima da proizvedu, arhiviraju i pristupe visokokvalitetnom sadržaju u kratkom vremenu.

Novi dodaci su:

  • HP LaserJet Pro multifunkcionalni printer (MFP) M521 serija koji nudi brzo i pouzdano printanje i skeniranje kako bi pomogli kompanijama da spretno ispune zahtijeve svojih kupaca i tržišta.  U dodatku, korisnici mogu jednostavno printati i dok su u pokretu na ove MFP uređaje sa svojih smart telefona ili tableta putem HP ePrint, AirPrint i DirectPrint.
  • HP LaserJet Enterprise M725, novi uređaj u poslovnoj kategoriji, nudi zaštićeno printanje u velikim količinama na različitim veličinama papira do A3.
  • HP ScanJet Pro 3000 s2 Sheet-feed skener je dizajniran za mala i srednja poduzeća kojima su potrebni jednostavni skeneri malih dimenzija.  Ovaj kompaktni, inteligentni skener proizvodi čiste, oštre rezultate sa nizom platformi pomažući u uspostavi efikasnijih poslovnih procesa.
  • HP Officejet Pro 251dw printer i HP Officejet Pro 276dw MFP nude profesionalno printanje za do 50% niže troškove po stranici od laserskih printera i mogu se jednostavno integrirati u postojeće IT infrastrukture putem poboljšane upravljivosti i rješenja za tok rada.
  • HP Officejet 7610 Wide Format e-All-in-One pomaže poslovnim korisnicima da uz efikasnost troškova prenesu štamparije unutar  svojih kompanija.

 Dostupnost:

HP ProBook 400 serija i  HP 200 serija poslovnih prenosnih računara će biti dostupni u EMEA zemljama tokom maja 2013. Cijena za HP ProBook 400 seriju kreće od 399 EUR.  Cijena za HP 200 seriju kreže od 299 EUR.

HP LaserJet Pro MFP M521 serija, HP LaserJet Enterprise M725 i HP Scanjet Pro 3000 s2 Sheet-feed skener su sada već dostupni u cijelom svijetu.

HP Officejet Pro 251dw printer i HP Officejet Pro 276dw MFP su dostupni u cijeloj EMEA i HP Officejet 7610 Wide Format e-All-in-One će biti na raspolaganju kupcima početkom avgusta 2013.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.