HP donosi najnoviju tehnologiju za The Croods

HP objavljuje da je izabran od strane kompanije DreamWorks Animation SKG, Inc (Nasdaq: DWA) da obezbjedi tehnologiju iza “The Croods“, kojom će pomjeriti limite moderne slike za ovu praistorijsku animiranu  avanturu koja je sve samo ne primitivna.

DreamWorks Animation  je iskoristio tehničke resurse diljem HP-a za stvaranje najnaprednije grafike do sada za porodične komedije, koji je debitirao u kinima prošle sedmice. HP Converged Infrastructure, koja se sastoji od servera, arhive, umrežavanja, usluga, softvera za upravljanje i radnih stanica, kao i HP printera i digitalne vizualizacije, omogućava besprijekornu i visoko-kvalitetnu osnovu potrebnu za umjetničke zahtijeve koje je imao studio.

Vrhunska digitalna produkcija zahtijeva ogromnu moć računara i  savršeno uvezanu saradnju naših studija”, rekao je Derek Chan, voditelj gobalnih tehnoloških operacija u DreamWorks Animation. “HP Converged Infrastructure osigurava da naši redatelji imaju tehničke resurse koji su im potrebni da bi svoju kreativnu viziju oživjeli  i isporučili nevjerovatne filmove našoj publici.”

HP usluge i serveri zadovoljili ogromne računarske zahtjeve

Produkcija “The Croods” je zahtijevala više od 80 miliona sati renderinga za generiranje vizualnih imidža iz 3-D modela.  Da bi se oživjeli likovi, kao što su Grug, pre-zaštitni tata, i Eep, tinejdžerski pobunjena kćerka, DreamWorks Animation se oslonio na HP ProLiant i HP Enterprise Usluge u rendering centrima na četiri geografske lokacije-Glendaleu i Redwood City, Kalifornija, Las Vegas , i Bangalore-u u Indiji. Visoke performanse, kontinuirana računarska snaga koje su isporučili HP rješenja omogućili su DreamWorks Animation-u vizualizaciju velike količine podataka potrebnih za izradu filma.

Osim navedenog, HP ProLiant BL460c Gen8 plošni poslužitelji omogućili su  studiju 40% veći protok i poboljšali performanse za više od 42 posto po vatu u poređenju s prethodnim generacijama. Kao rezultat toga, studio je povećao sposobnost vizualizacijskih mogućnosti u prosjeku za 500.000 radnji dnevno.

HP radne stanice omogućavaju online casino umjetničku suradnju

Za stvaranje egzotičnih stvorenja i složenih pejzaža gdje se porodica Crood susreće, DreamWorks Animation umjetnici koristili su HP-ove radne stanice HP Z820 i Z800.

Uz dual Intel ® Xeon ® procesore, Radna stanica HP Z820 je do 50 posto brža od svog prethodnika, koji omogućuva umjetnicima da rade na velikim, složenim scenama na više kadrova, likova i filmova u interaktivnom okruženju.

HP Z800 radne stanice također su korištene u novom DreamWorks Animation studiju za snimanje Guy-ovih maštovitih izuma i Gran-ovog toplog osmijeha.

Daljnje poboljšanje korisničkog iskustva, je postignuto putem HP Remote Graphics Software koji je omogućio umjetnicima diljem studija u  u Glendaleu, Redwood City i Bangalore suradnju u stvarnom vremenu na jednom monitoru.

Sveobuhvatno tehnološko iskustvo

Kao nadogradnja saradnje, koja je počela 2001., DreamWorks Animation se oslonio na HP u gotovo svakom aspektu tehnološke  animacije u produkciji “The Croods.”.

Ključne prednosti uključuju:

HP-ov hardver, softver i usluge podržavaju “The Croods” od ideje do realizacije, čime je DreamWorks Animation-u omogućeno da dovrše produkciju i obezbjedi isporuku vrhunske grafike koju njihovi obožavatelji i očekuju.

Kako bi HP-ove inovacije i doživjeli na velikom platnu, svakako pogledajte „The Croods“ – Avantura počinje 3D – koji ubrzo stiže i u kina u Bosni i Hercegovini.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.