Pokrenut je Trendbal – shopping site

Kako smo prije nešto manje od dva mjeseca najavili, Trendbal, novi projekat tvoraca pik.ba, dernek.ba i pikpay.ba je u prošlu subotu i zvanično zaživio. Naime, Trenbal je tzv. prvi balkanski privatni shopping klub. Preko njega možete naručivati markirane artikle direktno od prozivođača uz nižu cijenu. Broj artikala je uvijek ograničen tako da morate biti brzi kod kupovine. Jednostavno kupite neki artikal, a Trendbal se brine za skladištenje i dostavu.

Projekat je izazvao veliko interesovanje internet javnosti, najbolji pokazatelj toga je skoro 30,000 fanova na Facebooku, iako zvanično još nije bio ni pokrenut.
Za sada su krenuli sa četiri kategorije. On, ona, djeca i dom, u kojima možete naći desetak aktivnih ponuda sa preko 500 artikala.
Plaćanje će se naravno vršiti preko PikPay servisa, koji nigdje ne pohranjuje informacije o korištenoj kreditnoj ili debitnoj kartici. Da bi sve teklo kako treba po pitanju sigurnosti, PikPay je osiguran SSL i PCI DSS certifikatima u komunikaciji sa bankom.

Kupovinu, koja i jeste glavni dio i bit servisa, je veoma jednostavno ostvariti. Sve što trebate uraditi jeste da odaberete željeni artikal. Zatim birate veličinu (ako se radi o odjeći) i količinu. Dodate artikal u korpu i birate da li želite platiti odmah ili želite dalje istraživati i kupovati.

Trenbal1

Ako odaberete da želite odmah platiti možete vidjeti detalje vaše korpe, gdje morete unijeti adresu i gdje možete eventualno ostvariti dodadnog popusta unošenjem posebno promo koda.

Trendbal2

U slučaju da vam  ne odgovara artikal, imate mogućnost povrata istog. Ali trebate imati na umu da se svi artikli ne mogu reklamirati. Kako navode na stranici, imate pravo vratiti sve proizvode koji imaju veličine, što uključuje odjeću, obuću i kaiševe. Ono što ne možete vratiti su igračke i torbe. No, moguće su i iznimke uz dobro obrazloženje. Rok za vraćanje kvalificiranih proizvoda je 15 dana od trenutka dostave.

Popularnost servisa će sigurno dosta zavisiti kako od same ponude tako i od brzine i pouzdanosti dostavljanja, ali nema sumnje da ako ponuda bude raznovrsna i široka, a dostava efikasna, Trenbal će sigurno biti sljedeća ‘velika’ stvar na bosanskohercegovačkoj internet sceni.
Tehnografi im svakako žele puno sreće u radu.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.