Šta se najviše “guglalo” u 2012.godini?

Google je danas objavio liste osoba, pojmova i događaja koje su najviše pretraživane u 2012. godini. Tokom protekle godine Google je zabilježio preko 1.2 biliona pretraživanja na 146 svjetskih jezika. Nedavno preminula pjevačica Whitney Houston se nalazi na vrhu liste najviše pretraživanih pojmova, iza nje se odmah nalazi najposjećeniji video na YouTubeu svih vremena Gangam Style.

Na trećem mjestu se nalazi razorni uragan Sandy, koji je krajem oktobra ove godine pogodio istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država. Četvrto mjesto zauzima iPad mini, a iza njega se nalazi 12 godina isčekivani nastavak igre Diablo III. Engleska princeza Kate Middleton se nalazi na šestom mjestu, dok se iza nje nalaze Olimpijske igre u Londonu 2012. Ostatak liste najpretraživanijih pojmova, slika, muzičara, sportaša, događaja, filmova elektonike možete pogledati na Googleovom “Zeitgeistu 2012”.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi