Tango donosi video chat na Windows Phone, prije Skype-a

Windows Phone korisnici će uskoro imati priliku koristiti video chat, zahvaljujući video chat startup-u Tango.

Nova Windows Phone aplikacija ove kompanije, dostupna za besplatno preuzimanje sa Windows Phone Marketplace-a, prva donosi video chat na ovu platformu. (Da, prije Skype-a, koji se nalazi u Microsoft-ovom vlasništvu.)

Baš kao iOS i Android verzije i Windows Phone aplikacija donosi mogućnost glasovnog i video chat-a sa drugim Tango korisnicima na različitim platformama. Aplikacija radi samo na uređajima na kojima je izvršen update na Windows Phone 7.5 (Mango) i najbolji rezultati se ostvaruju na novijim uređajima koji imaju kameru s prednje strane.

Nova aplikacija je samo potvrda nezaustavljivog rasta kompanije pokrenute samo prije godinu dana i već sada broji 24 miliona korisnika.

Windows Phone korisnici i dalje nestrpljivo očekuju Skype aplikaciju, naročito poslije Microsoft akvizicije vrijedne 8,5 milijardi dolara. Skype će na kraju biti prepoznatljiv brand na Windows Phone platformi zahvaljujući masivnoj bazi korisnika i  integraciji sa Xbox-om 360, ali će Tango ostvariti prednost, jer se prvi pojavio na Windows Phone platformi.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.