Xbox 360 ponovo najprodavanija konzola

Déjà vu? Osjećaj vas ne vara, ovaj naslov ste već pročitali na vašoj Tehnografiji. Ne brinite članak nije greškom objavljen. Xbox 360 je stvarno ponovo najprodavanija konzola. Čak 20 mjeseci zaredom Xbox 360 je najprodavanija konzola na tržištu SAD-a

Sa prodajom od 193.000 primjeraka u proteklom mjesecu, konzola Xbox 360 je obezbijedila 48% tržišnog udjela od ukupne prodaje na tržištu SAD-a.

Od 10 najprodavaniji igara u proteklom mjesecu, 5 od njih podržava Xbox 360. Riječ je o sljedećim igrama: “Darksiders II”, “NCAA Football 13”, “Sleeping Dogs”, “Transformers: Fall of Cybertron” “Call of Duty: Black Ops”. Tako da je i ovoj kategoriji konzola Xbox 360 ostvarila bolju prodaju u odnosu na druge konzole.

Uskoro se planira izdavanje i novih igara, a neke od njih su: “Halo 4”, “Forza Horizon”, “Dance Central 3” i “Fable: The Journey”. Šta mislite koliko će još ova konzola da bude najprodavanjija?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.