Windows 8 dolazi u tri izdanja

Za razliku od Windows 7 verzije koja dolazi u 6 glavnih izdanja ( Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprice i Windows 7 Ultimate), Windows 8 dolazi u samo tri izdanja, kako najavljuju službeno iz Microsofta. Tako će za PC i tablete sa x86 procesorom (32 i 64 bitnim) doći dva izdanja : Windows 8 i Windows 8 Pro.

Windows 8 će zadovoljiti većinu korisnika, jer uključuje ažurirani Windows Explorer, Task Manager, bolju multi monitor podršku, kao i sposobnost mijenjanja jezika u letu.

Windows 8 Pro je namijenjen tehnološkim entuzijastima i poslovnim ljudima. On ima sve kao i Windows 8, ali je nadopunjen novim mogućnostima za šifriranje, virtualizaciju, PC upravljanje i Windows Media Centar će biti dostupan kao ekonomski paket.

Windows RT je treće po redu izdanje Windows 8. Ovo izdanje će biti dostupno samo kompjuterima i tabletima koji posjeduju ARM procesore. Windows RT uključuje touch optimizirani desktop verziju novog Microsoft Worda, Excela, PowerPointa i OneNotea.

Microsoft još uvijek nije izjavio kada će izaći tri spomenuta izdanja , ali se očekuje da bi se to moglo desiti do kraja godine.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi