Programirajte svoje snove

Da li biste programirali svoje snove kada biste bili u mogućnosti? Britanski psiholog je pokrenuo iPhone aplikaciju koja za pruža korisnicima mogućnost odabira sna koji žele da imaju prije nego zaspu. Također, kako najavljuje aplikacija za Android dolazi uskoro. Psiholog Richard Wiserman, napravio je Aplikaciju Dream On, koju još treba da isproba šira masa ljudi. Wiserman ne daje obećanje da na svom iPhone telefonu možete programirati snove, ali će Dream On prikupljati podatke o vama i pokušati to uraditi.

Aplikacija prati vaše pokrete i način na koji spavate, te pušta vam muziku po vašem izboru. Kada se probudite aplikacija od vas traži da zapišete svoj san. Također imate mogućnost nakon toga da podijelite svoje snove na Facebooku i Twitteru, kao i da označite vaše prijatelje ukoliko se pojavljuju u vašem snu.

Richard Wiserman u sljedećem videu objašnjava kako aplikacija funkcioniše.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi