Google Drive stiže početkom aprila?!

Googleov online servis za pohranu trebao bi ugledati svjetlo dana u aprilu. Međutim, glasine o Google Driveu su počele  2006. godine, zatim 2007. godine, no i tada je sve ostalo na ‘tračevima’ kao i dvije godine kasnije.
Google cloud servis za pohranu bi trebao biti sličan Boxu i Dropboxu. Ovim servisom Google će upotpuniti svoju ponudu cloud aplikacija. Za sada su dostupni Google Docs, koji služi za online uređivanje dokumenata, Picasa za ureživanje fotografija, te Google Music i Google Movies.

Google drive će najvjerovatnije imati 1GB slobodnog prostora za pohranu, a ako budete željeli više prostora morat ćete platiti. Ukoliko se ispostavi da su nagađanja o slobodnom prostoru za pohranu tačna, nije sigurno koliko će to privući korisnike. Međutim , slobodni prostor se s vremenom može uvijek povećavati kao što je to slučaj sa Gmailom, koji je od beta verzije značajno povećao prostor za pohranu.

Da li će se sve završiti na glasinama ostaje da se vidi u arilu kada se očekuje zvanična objava Google Drivea.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi