[VIDEO] Instalacija Windowsa 7

Prošlo je već neko vrijeme od starta Tehnografije, pa je došlo vrijeme da se ‘malo širimo’ i radimo nove stvari. U nedelju smo predstavili TG sedmični pregled, koji će izlaziti svake nedelje sa pregledom svih članaka objavljenih u protekloj sedmici. Ovom prilikom vam predstavljam Tehnografija video kanal, na kom ćemo za početak postavljati tutorijale, a nakon nekog vremena možda i neku emisiju napravimo. Zašto da ne? 🙂

Led probijamo sa jednim na prvi pogled jednostavnim problemom, a to je instalacija Windows OS-a. Zašto sam rekao na prvi pogled jednostavnim? Iz razloga što je instalacija operativnog sistema danas svakodnevnica, ali se ipak dosta ljudi javlja sa upitima kako da to izvedu. Ako vam je ovo poznato, samo tu osobu proslijedite na Tehnografiju i video koji slijedi.

Kako vam se čini video?

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.

 1. Goran says:

  Bas jucer idem frendu install windozere i vidi shita braćp mila, ne da instalaciju zbog greske: “Setup cannot create partition or locate existing partition” tako nešto, apsolutno nikakvo rjesenje nije pomoglo, format sa hirens-om, boot sa sticka, boot sa dvd-a, je laptop je nekakva čunka Imašins 🙂 al svejedno najebem im se OS-a mogli su to istestirat kako treba.
  Et ako imate koju ideju savjet samo dajte 🙂

 2. Koji Windows hoćeš da instaliraš?

 3. Goran says:

  Pa windows 7 🙂
  Al sjecam se da me je vec jednom tako zafrkavo, pa sam mjenjao ahci to ide i obratno mislim ono grrrr 🙂

 4. Znam da je XP imao problema sa SATA driverima, baš sam drugu pisao tutorijal o tome na blogu, pa možda pomogne i tebi 🙂
  http://bit.ly/t7Byw6

 5. Goran says:

  Jok moram te razocarat, na kraju je instalacija win xp prosla glatko, nema windowsa 7 bas za svakog tako lako 🙂
  Ali pazi rjesenje je navodno iskljucit sve diskove iz kompa 🙂 fizicki bas 🙂

 6. Lol. Rješenje daleko od logičnog. Well… Microsoft.. 🙂

Broj komentara: 6, ostavite komentar.