Edukacijom do inovacije

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Mostar u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta Džemal Bijedić, organizuje projekat stručnih posjeta kompanijama. Projekat pod nazivom “Edukacijom do inovacije” će biti realiziran u naredih 10 dana.  Studenti tehničkih fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić će imati priliku da posjete četiri vodeće kompanije u Hercegovini kako bi se najviše moguće približili stvarnim problemima i realnim situacijama koje ih očekuju nakon studija.

Edukacijom do inovacije predstavlja jedinstvenu priliku za studente tehničkih fakulteta da se iz prve ruke upoznaju s vodećim kompanijama  u Hercegovini, ali i obrnuto – kompanije će dobiti priliku upoznati potencijalne zaposlenike. Kompanije će studentima predstaviti svoju viziju i ciljeve, opisati radnu atmosferu i način poslovanja; kompanije koje sudjeluju u projektu su : BH Telecom, Hepok, HP Investing , Zink Tehnik.

Svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti putem maila : mostar@best.eu.org ili popuniti prijavu na nekom od info stolova koji će biti postavljeni na fakultetima sljedećih par dana.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropskog udruženja studenata tehnike – BEST. To je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja studentima Univerziteta Džemal Bijedic u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitička i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje djelatnosti – stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja – studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji više od 4800 članova sa 93 univerziteta iz 32 evropskih zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.