Windows 8 za samo 15 dolara

Planirate kupovinu novog kompjutera, ali ste u nedoumici da li da to obavite prije zvaničnog izdavanja Windows 8-ice ili poslije? Ne brinite, iz Microsofta su se i za to pobrinuli.

Ukoliko kupite kompjuter sa operativnim sestemom Windows 7 nakon 2.juna Microsoft vam nudi mogućnost nadogradnje Windows 8-ice po cijeni od samo 15 dolara. Ovo je još jedan od načina sprečavanja smanjenja kupovine kompjutera koja je uobičajna pred sam izlazak novog OS-a.

Ovakve promocije Microsoftu nisu strane, ali je znatna razlika što ovaj put će svi kupci biti u mogućnosti da nadograde Pro verziju Windows 8-ice. Promocija bi trebala početi istovremeno sa izdavanjem Preview verzije Windows 8 koja je najavljena za početak juna.

Nadogradnja bi se trebala obavljati putem novog interfacea ‘Add features to Windows 8’. Također, nuditi će se mogućnost da se nadogradite na Windows 8 Pro + Windows Media Centar.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi