Prvi Inovation Lab u BiH

U posljednih nekoliko godina internet je postao jedno od glavnih sredstava, kako za komunikaciju, tako za biznis i posebno internet biznis i projekte. Ovaj trend nešto sporije teče u Bosni i Hercegovini (kao i sve ostalo), ali se primjećuju blagi pomaci.

Jedan od takvih pomaka je i Inovation Lab koji će se održati u Sarajevu od 28. do 30. juna 2012. godine. Kako kažu organizatori, ured Internews-a u BiH i Fondacija jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu: ‘Inovation Lab je prilika za novinare, programere, dizajnere, blogere, fotografe, aktiviste, umjetnike, studente, zaintereseirane pojedince i sve druge predstavnike medija, akademske i IT zajednice, te civilnog društva da zajedno rade na inovativnim internet rješenjima za određene društvene probleme i potrebe

Prije samog događaja prikupljaju se projektne ideje od kojih će žiri, sastavljen od stranih i domaćih predstavnika medija, civilnog društva i IT zajednice, izabrati 10 najboljih ideja, a potom će se, tokom samog Inovation Lab-a, izabrati 3 najbolja projekta koja će osvojiti vrijedne novčane i druge nagrade. Zainteresovanima će biti omogućeno glasanje putem Facebook-a, a novačne nagrade će iznositi, 3000 KM za prvo mjesto, 2000 KM za drugo mjesto i 1000 KM za treće mjesto.

Vaše ideje možete prijaviti do 10. juna putem ovog linka, a za učešće na sami Inovation Lab se možete prijaviti do 17. juna na ovom linku.

Još se niste prijavili? Učinite to odmah, možda upravo vaša ideja pobijedi. 🙂

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.