Aplikacija koja zna više o vašem Facebook profilu od vas

Site Wolfram Alpha zahvaljujući svojoj novoj aplikaciji ‘Facebook report’  u stanju je prikazati statističke podatke o vašem Facebook profilu o kojima vjerovatno nikad niste razmišljali. Statistički podaci su prikazani u obliku grafikona i tabela, tako da ćete imati bolji pregled. 
‘Wolfram Alpha vrši analize u svim područjima, a sada može vršiti analizu vas i primjeniti svoje ovlasti kako bi vam dali razne vrste statističkih podataka
‘ izjavio je osnivač stranice Stephen Wolfram.

Tako ćete moći vidjeti podatke o broju i vrsti vaših postova, kojeg dana i u koje najčešće vrijeme postavljate linkove, statuse, fotografije, kada ste najčešće online, moći ćete vidjeti broj komentara, broj riječi u komentaru, zatim ko od vaših prijatelja je najčešće ostavljao komentare, koliko vaših prijatelja je u vezi , koliko slobodno, koliko oženjeno… Dovoljno? 🙂  Međutim , ovde ćete moći pronaći još mnogo zanimljivih podataka o vašem Facebook profilu.
‘ Ovo je samo početak; tokom narednih nekoliko mjeseci, kada vidimo koliko ljudi je posjetilo aplikaciju, mi ćemo zatim dodavati sve više i više mogućnosti’ izjavio je Wolfram.

Kako biste isprobali aplikaciju i saznali sve spomenute informacije, sve što treba da uradite jeste da posjetite wolframalpha.com stranicu i u ponuđenom pretraživaču ukucate ‘Facebook report’. Nakon toga treba da odobrite ponuđenu aplikaciju. Ukoliko ne želite da iko osim vas vidi rezultate možete to podesiti prilikom odobravanja aplikacije.

Kada posjetite stranicu postati ćete svijesni koliko ustvari Facebook zna o vama. Da li ćete isporobati aplikaciju ili ste to već učinili? Napišite nam svoje dojmove u komentarima.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi