Dostupno ažuriranje Facebook aplikacije za Android

Od prošlog tjedna Facebook je krenuo s automatskim/silent ažuriranjima za određene korisnike Android uređaja, a sada je ažuirana Facebook aplikacija dostupna na Google Play-u.

Facebook je omogućio korisnicima Androida novo ažuriranje kako bi bili u koraku s iOS korisnicima ove aplikacije. Poznata je činjenica da je Facebook aplikacija za iOS uređaje, mnogo bolje urađena od one za Android uređaje. Da bi poboljšali Android aplikaciju, Mark je čak svojim uposlenicima naredio da koriste uređaje s Andorid OS-om, kako bi oni uočili nedostatke trenutne aplikacije.

Novost u ovoj nadogradnji je da korisnici mogu direktno iz aplikacije promijeniti naslovnu fotografiju (cover photo), te mogu skriti objave s News Feed-a i prijaviti spam.

Fokus su usmjerili također i na poruke gdje je cilj olakšati grupne razgovore u što manje prolazaka kroz izbornike. Ovime se iz Facebook-a žele približiti još više samostalnim chat aplikacijama kako bi korisnicima omogućili sve to direktno iz Facebook aplikacije.

Facebook aplikaciju možete preuzeti .

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.