Kako koristiti više Skype računa istovremeno

VoIP je veoma popularan iz više razloga, u koje trenutno nećemo zalaziti. Jedan od najpopularnijih takvih servisa je Skype, koji mnogi koriste privatno i poslovno. Često ovakvi korisnici žele te račune ostaviti razdvojene i kao takve ih koristiti. Najavom ukidanja Messengera i migracije na Skype omogućena je integracija ova dva računa tako da se korisnici mogu prijaviti sa svojim Microsoft računom. Mnogi korisnici su izrazili nezadovoljstvo ovakvom odlukom, želeći zadržati odvojene račune. Aplikacija Seaside omogućava korištenje više Skype računa istovremeno. Ono što je ključno za ovu aplikaciju je da dopušta pokretanje više Skype aplikacija paralelno.

Kako bi se mogla koristiti ova aplikacija potrebno je imati instaliran Skype. Nakon instaliranja Seaside aplikacije odmah se pokreće prozor u kojem se obavlja konfiguracija  korisničkih računa. Dodavanje je veoma jednostavno: potrebno je odabrati tip računa (Skype ili Microsoft), a potom unijeti korisničko ime (username) i lozinku (password) i zatim dodati račun klikom na Add. Račun se može i izbrisati opcijom Delete. Ova aplikacija nema ograničenje broja korisničkih računa.

Na dnu ovog početnog prozora za konfiguraciju može se odabrati i opcija automatske provjere ažuriranja.

SeasideSkype

Na zaslonu se kreiraju dvije ikone (ukoliko niste isključili opciju kreiranja istih). Jedna služi za pristup konfiguraciji, a druga za pokretanje više paralelnih Skype prozora. Važno je napomenuti da smo kroz testiranje ove aplikacije primijetili da su u konfiguraciji vidljivi cijelo vrijeme osjetljivi podaci tj. korisničko ime i lozinka, pa svima skrećemo pozornost na ovaj problem, ukoliko drugi imaju pristup Vašem računalu.

SeasideSkype1

Kako bi pokrenuli višestruke Skype račune samo pokrenite Seaside Start Multi Skype now, i imate sve svoje Skype račune istovremeno, a svaki je u svom prozoru.

SeasideSkype2

Aplikaciju besplatno preuzmite ovdje.

Hoćete li je isprobati?

Izvor: AddictiveTips

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.