Facebook testira novi zvuk za obavjesti

Facebook je počeo sa testiranjem novog zvuka koji će se javljati svaki put kada dobijete neku obavjest na ovoj društvenoj mreži. Facebook najčešće testira nove mogućnosti ili promjene na manjem broju korisnika prije nego li to zaživi za ostalih milijardu koliko ih Facebook trenutno broji. Predpostavljamo da će zvuk za obavjesti biti od koristi samo određenom broju ljudi i u trenutcima kada objavite neki važan post i tom prilikom očekujete odgovor.

Meredith Chin, menadžer korporativnih komunikacija za Facebook je izjavio da je promjena još uvijek u testnoj fazi i pitanje je da li će uopšte ugledati svjetlo dana.
Na sreću onih kojima se zvuk ne svidi biti će ga veoma jednostavno isključiti. Odite na ‘Account Settings‘ ( Postavke računa) i kliknite na ‘Notifications‘ ( Obavjesti ), zatim odite na ‘View’ u gornjem desnom uglu stranice i onemogućite  opciju javljanja zvuka prilikom svake obavjesti.

U nastavku poslušajte novi zvuk koji biste mogli čuti svaki put prilikom dobijanja obavjesti.

 

Izvor: Venturebeat.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi