Alat za savršenu Facebook Timeline sliku

Mnoge Facebook Timeline (naslovne) slike koje krase sada već mnoge Facebook profile su lijepe, međutim daleko od toga da su praktične, u smislu da ih je jednostavno ubaciti, isjeći i napraviti tako da savršeno odgovaraju. Većina slika nije tih dimenzija da odgovara Vašem timeline-u.

Firma Aviary stvorila je novi alat namijenjen baš za Facebook. Alat vrši isjecanje Vaše slike baš onako kako Vi to želite i namijenjen je posebno za Facebook Timeline.

Ovaj alat je dio nove aplikacije za editiranje slike na Facebook-u, koju je firma objavila u januaru. Da bi koristili ovu aplikaciju morate odobriti app ” Cover Photo” koja je sada ponuđena unutar crop alata. Ona automatski kreira pomični i promjenjivi okvir koji siječe Vašu sliku na željenu veličinu.

Postoje i drugi načini da se riješe problemi sa dimenzijama za Timeline (naslovnicu). Postoji app koji ne samo da siječe sliku na pravu dimenziju već pravi cover i profilnu sliku od iste slike. U većini slučajeva Facebook opcija drag and drop (privlačenja i puštanja) u okvir za cover (naslovnu) sliku radi sasvim dobro.

Međutim ukoliko imate sliku koja zahtijeva detaljniju obradu dimenzija, Aviary-ov novi alat će Vam svakako biti koristan.

Ukoliko imate neki prijedlog ili neku aplikaciju slobodno podijelite sa nama u komentarima 😉

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.