Alat za savršenu Facebook Timeline sliku

Mnoge Facebook Timeline (naslovne) slike koje krase sada već mnoge Facebook profile su lijepe, međutim daleko od toga da su praktične, u smislu da ih je jednostavno ubaciti, isjeći i napraviti tako da savršeno odgovaraju. Većina slika nije tih dimenzija da odgovara Vašem timeline-u.

Firma Aviary stvorila je novi alat namijenjen baš za Facebook. Alat vrši isjecanje Vaše slike baš onako kako Vi to želite i namijenjen je posebno za Facebook Timeline.

Ovaj alat je dio nove aplikacije za editiranje slike na Facebook-u, koju je firma objavila u januaru. Da bi koristili ovu aplikaciju morate odobriti app ” Cover Photo” koja je sada ponuđena unutar crop alata. Ona automatski kreira pomični i promjenjivi okvir koji siječe Vašu sliku na željenu veličinu.

Postoje i drugi načini da se riješe problemi sa dimenzijama za Timeline (naslovnicu). Postoji app koji ne samo da siječe sliku na pravu dimenziju već pravi cover i profilnu sliku od iste slike. U većini slučajeva Facebook opcija drag and drop (privlačenja i puštanja) u okvir za cover (naslovnu) sliku radi sasvim dobro.

Međutim ukoliko imate sliku koja zahtijeva detaljniju obradu dimenzija, Aviary-ov novi alat će Vam svakako biti koristan.

Ukoliko imate neki prijedlog ili neku aplikaciju slobodno podijelite sa nama u komentarima 😉

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.

  1. armin says:

    imam problem sa timeline ako moze neko mi pomoci dakle velika naslovnica mi je prazna sve je bijelo dok drugi mogu da vide moju naslovnu zasto je ja nemogu vidjet?

  2. Antonia Šesto says:

    Ovo je predobro.svida mi se

Broj komentara: 2, ostavite komentar.