Google Hangout aplikacija dostupna za Android, iOS i Chrome uređaje

Na jučerašnjoj Googleovoj konferenciji I/O 2013 održanoj u San Franciscu po prvi put je predstavljena Hangout aplikacija namjenjena za uređaje koji podržavaju Android, Chrome i iOS.  Za većinu posjetitelja upravo je ova aplikacija najbolji Googleov produkt ovogodišnje konferencije , za koji se nagađalo da bi se trebao zvati “Babble”. Naime, od sada ćete biti u mogućnosti ostati u kontaktu sa svojim prijateljima sa Googleove društvene mreže  i na mobilnim platformama. Hangout omogućava slanje teksta, fotografije  i emoji putem chata, a možete i pokrenuti video pozive sa jednim ili više kontakata-maksimalno deset potpuno besplatno.

google_hangout

Ukoliko neko od vaših prijatelja trenutno nije online, a želite da mu pošaljete neke podatke, ne brinite, sljedeći put kada pristupi aplikaciji dobiti će potrebno obavještenje o primljenim porukama. Google Hangout također ima mogućnost spremanja razgovora sve do trenutka kada ga vi ne izbrišete ili onemogućite spremanje historije razgovora. Aplikacija omogućuje da vidite kada neko od prijatelja pristupi chatu,  a slično kao na  Facebooku je da ne možete prikriti da li ste pročitali poruku ili ne.

Saznajte više o samoj aplikacji u sljedećem video klipu.

Preuzmite Google Hangout aplikaciju za , iOS i Chrome već danas i javite nam svoje dojmove.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi