Nova saradnja Google Plus-a i YouTube-a

Od sada Google Plus korisnici mogu da naprave novi YouTube kanal sa postojećim imenom i fotografijom sa Google Plus profila. Što znači da će imat isti identitet, ali na dvije različite platforme.

Do sada su korisnici mogli da dijele video sa YouTube-a na Google Plus-u, kao i na Google Plus Hangouts-u. Direktno na YouTube-u korisnici su mogli vidjeti koji video su podijeli njihovi prijatelji na Google Plus-u. Nova mogućnost povezivanja omogućena je samo korisnicima koji još uvijek nemaju svoj kanal na YouTube-u. Međutim, ako već imate svoj kanal, iz YouTube-a poručuju da ostanete na njemu, što vjerovatno znači da će s vremenom postojati mogućnost povezivanja postojećeg kanala i Google Plus-a.

Nastavak ove dobre saradnje nije nikakvo iznenađenje, bez obzira na činjenicu da se Google Plus u zadnje vrijeme bori za opstanak. YouTube je najviše korišten društveni site koji Google ima, te je sasvim jasan pokušaj integracije ove dvije platforme.

Izvor: Mashable

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi